Sööööndag

Söndag, härliga, jobbiga söndag.
Efter att ha sparkat (bokstavligt) Nicke ur sängen och ätit en gemensam frukost gick han till jobbet. Jag satt och tog det lugnt, superlugnt, superskönt med andra ord.
Sedan var vi några som träffades vid en sjö och fikade, och det var jättemysigt och trevligt. Därefter åkte jag och Jeanette till jysk. Hon köpte gardiner och jag (nicke va ju inte med, han jobbade) köpte en soffa. Nu hoppas vi bara att den blir bra också :)
Sedan blev det lite korv med bröd till lunch innan veckans handlande. Ikväll ska vi äta taccos, mysa och bara vara. När vi var och handlade fick jag ett sms av basgruppsperson 1 om att vi ska träffas 8.15 imon när vi börjar 10.15 för att jobba lite extra. Svarade att jag tyckte det var onödigt när vi ändå har hål tis och ons och inte behöver två timmar. Han vidarbefordrar att pers 2 ska svara mig att vi ska träffas 8.15. Aggro dessutom. Och det är lite fel vecka för mig, jag känner mig lite upp och ner.
Lite sådär PMS´ig kan man kalla det. Och reagerar genom att fråga vad vi ska göra. Varpå person två svarar "snälla E........." och låter typ sur.
Jag hatar när det blir så stora grejer av smågrejer. Jag undrade ju bara vad vi skulle göra 2 timmar innan vi börjar egentligen. Istället känner jag mig oomtyckt och vill bara få vara med de vänner man känner sig sådär hemtamt trygg med. Som man vet tycker om en för den man är. Där det inte är personer man inte ens känt i en månad.
Så när vi kom hem så bröt jag ihop lite, och Nicke var som vanligt underbar, men nu är jag helt less, och urtrött på mitt instabila humör. Men det får bli lite taccos och förhoppning om att det känns bättre sen tror jag bestämt.

Helg är min kopp av te

Det blev lite party igår. Det var grymt trevligt. Väldigt god mat. Det bästaste är att jag inte är det minsta bakis idag. Trots x antal vinglas och cidrar.  Riktigt gott är det! Morgonen ägnades åt extra mycket sömn, underbart!
Nu ska jag renskriva etikuppgiften, och ladda lite energi, sedan ska jag ta mig en cykeltur. Kanske möta N när han kommer från sitt jobb. Han var vaken när jag kom hem inatt, känns så himla mycket mysigare att komma hem och få krypa ner i sängen jämte någon än att krypa ner helt själv.
Ikväll blir det 25-årsfest eller en lugn filmkväll med några klasskompisar. Får väl se om N har fått reda på något mer om hur det blir.

Det är fruktansvärt krånligt att boka biljett hem över jul. Kunde inte betala med mitt kort och sådär, så måste få hem min kära sambo så får han betala för tillfället. Det bästa är dock att mamma och pappa bjuder på hemresan :D Flyger istf tåget, så blir 200 kr dyrare än tåget. Men tåget var också dyrt så kändes meningslöst att betala mkt pengar för 13 timmar istf mkt pengar för 2 timmar. Nu blev det konstig svenska men jag tror ni förstår vad jag vill ha sagt ;) Haha!

Fredag 25 september 2009

Ikväll ska vi till Adam. Ska käka, spela spel och festa. Jag tror kvällen kommer bli trevlig. Jag hoppas åtminstone det. Synd att inte Nicke ska med bara.
Jag, Ida och Maggi har gått på stan idag. Köpte världens tråkigaste grejer. Det vill säga en verktygslåda samt patron till skrivaren. På tok för mkt vuxenpoäng.
Det har varit begravning idag, på hemmaplan. Av ytterligare en person cancern har tagit bort från jorden.
Och jag hatar den dumma dumma cancern, och jag önskar nog mer än allt annat att det kunde vara lite fler bröllop och färre begravningar, åtminstone i våran släkt. Känns hemsk att sitta över 100 mil bort, och bara veta vilket sorgearbete som pågår. Jag själv är inte så hårt drabbad. Vi har träffats några gånger per år, och är egentligen bara ingifta släktingar. Så det är klart jag tycker det är tragiskt. Och hemskt. Men jag lider inte sådär att jag är helt förstörd och ligger hemma hela dagarna. Somliga däremot, har förlorat först sin fru, och sedan sitt barn. Först min älskade älskade moster. Vilket jag fortfarande sörjer. Och det var hans fru. Fatta hans sorg då. Nu är det hans barn. Det måste vara det absolut värsta som kan drabba en människa. Att ens barn tas ifrån en.
Begravningen hade bestått av fin musik men varit väldigt sorglig. Mina tankar har varit i Göteborg mycket idag.
Det var på julafton hjärntumören konstaterades. Inte ens 9 månader efter var allting kört. Tack och hej. Nu orkar inte kroppen mer. JÄVLA FUCKING cancerceller. Jag HATAR er! Bara så ni vet.

Just so you know

En kunskap som måste vara nödvändigare än nödvändigast.
Denny älskar IFK!

Lars Winnerbäck

Går in på Winnerbäcks myspace då jag inser att hans nya skiva (och bok) faktiskt är släppt nu.
Kalla kårar längs ryggraden. Njutningen är på max. Det är hjärtslag som dunkar i bröstet. Helt fantastiskt underbart att få sätta på en låt för första gången med Winnerbäck. Det går inte att bli besviken.
Samtidigt som du klickar på låten, vet du att det är någonting underbart du kommer få höra. ÅÅåååååh vad jag älskar honom. Och jag förstår inte meningen i att jag inte kommer gå på hans konsert. Att första tentan på tre månader lyckas hamna precis dagen efter. Det är helt otroligt, osannolik otur. Älskade älskade Winnerbäck!
Jag har stått längst fram vid scenen, skrikit mig hes, varit till mig över att få lyssna på denna underbara gud.. Tre år på raken. Tills det fjärde året. Då sket det sig. Men lyssna kan jag ändå!

Vad du än gör ta inga råd från mig
Jag vet, de fungerar inge bra
Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var braOch okej, jag kan erkänna, han är inte allt, men han är mycket. Och jag är faktiskt lite nere över att missa konserten. Men glad över att precis fått lyssna på nya albumet.

Tisdagsförmiddagsmys

En dag utan förväntningar, en dag med endast en föreläsning.
Att det är föreläsningsfritt innebär dock inte pluggfritt så jag har precis fördjupat mig i 8:e paragrafen i polislagen. Det är spännande, men mycket svåra ord, så titt som tätt svårt att förstå.

Nu ska jag titta på något mysigt program på webtv, vilket har jag dock inte kommit på än. Sedan är det väl dags att cykla, idag börjar vi med akutsjukvård. 12.50 ska jag möta upp Ida.  Till mitt kommande program tog jag fram min pistagechoklad. Köpte två 100-grams mörka chokladkakor för tre veckor sen. Idag är det dags att äta upp den sista biten. Otroligt bra när man är sådär hemskt chokladsugen, men inte vill vräka i sig massa mjölkchoklad (i min hjärna finns ingen spärr för denna extremt goda uppfinning). Mörk choklad är gott, men ändå spärrbart, så det investerade jag i. Och jag är nöjd med den investeringen. Får väl köpa mer sedan när jag lämnar tillbaks antennsladden till el-giganten.
Vi köpte den i förrgår, sedan skulle vi in och handla på ica, och där inne insåg vi att vi sparade ca 100 spänn om vi köpte grejerna på ica istället för el-giganten. Så det är bara till att lämna tillbaks sladdarna.

Nåväl, nu ska jag se vad jag kan hitta på webkanalerna. Borde gå någonting tycker man ju.


Söndag

Söndag brukar i "normala" fall vara väldigt sega dagar, jag brukar oftast bäva för skolan, eller jobbet under de senaste året, det vill säga då man haft en ledig helg. Nu är skolan istället något roligt, något att se fram emot med roliga klasskompisar och intressanta kunskaper som ska tas in.
Dagen började med gym, kunde inte hålla mig hemma längre, skulle behövt springa inför cooper på torsdag, men riktigt så kry kände jag mig inte. Därefter inhandlade jag och Mark en del till hans lägenhet innan vi mötte Nicke för att cykla hem.
För övrigt har jag kommit på en hel del miljoners fördelar med att vara sambo. Utöver att leva med en person man verkligen älskar så slipper man äta enformig microvärmd mat sju dagar i veckan. Och de dagar jag saknar energi till att laga mat har jag världens bästa pojkvän som gör det. Idag har vi rullat köttbullar, sedan har han stekt dem och nu ska vi vräka i oss hemmagjorda, underbart goda köttbullar med brunsås och potatis. Helt underbart god mat, och jag har en kock till pojkvän! Jag tror att jag får rulla till fåtöljerna sen och till skolan imorgon. Börjar med kommunikation och självförsvar, så får väl börja med att vara en sumobrottare;)

Saturday night live

Lördagen har bestått av minsta möjliga ansträngning. Allt för att motverka en feber som tränger sig på.
Jag tror det har gått bra, mår lite bättre nu än innan. Det enda jag gjort är att möta nicke för att cykla till apoteket för att köpa nässpray, antennsladd och så köpte vi lite glass o tidning på ica också. Är ganska mysigt med han hemma, har varit en ruskigt tråkig dag idag. God mat har vi ätit också :)
Jag vill ha en soffa, så man kan krypa ihop sådär mysigt, hålla handen och spontanpussas. Istället sitter vi i varsin fåtölj tills vi kommer vara tillräckligt trötta för att gå och lägga sig (det vill säga, jag skulle kunna göra det redan, Niclas tidigast vid 12 typ :P ) Somnade om efter han hade gått så vaknade inte förrän strax innan 13, så förhoppningsvis kan jag vara vaken lite längre. Missar dock en fest ikväll, men inte så mkt att göra, bättre att va frisk i veckan. Har coopertest, fattar inte hur det ska funka, är ju inte direkt så att jag kunnat träna denna veckan.
Först Kronlund och sedan förkyld. Ja ja, det går som det går, inget examinerande iaf.

Nu ska vi kika film, kurera mig och ha en mysig lördagkväll. Så jag hoppas att ni också har det :)


Fredagskväll är aldrig fel

Fredag igen, två veckor sedan m & p var här och langade upp alla saker. Tiden går snabbare än vad man kan tro, det känns sjukt att jag bott hemifrån i över 3 v. Snart en månad.
Förkylningen håller i sig, men ändå måste jag städa upp i köket. Fick göra det igår när jag kom hem också, då hade jag dock orsakat den största oredan. Eller både jag och N, men lika mkt jag. Nu är det mest N, och lite jag, och jag är definitivt inte sugen på att rensa upp efter honom. Känns som att jag blir den mammiga flickvännen. Kruxet är att han slutar 19.00, är således inte hemma förrän 19.40. Då har vi tvättid plus att det kan ju vara mysigt att bara kunna slappa. Dessutom lär han ju vara trött. Han skulle dock ha plockat iordning i köket innan jobbet. Men men, Winnerbäck strömmar ur högtalarna på hög volym, så nu är det bara till att sätta igång med städningen innan det är dags att gå in och lassa in de två första maskinerna. Allt får inte ens plats i tvättkorgen så lär ju bli några stycken.

Har bestämt att vi ska beställa soffa från IKEA också om vi inte hittar ngn här i Umeå innan imon. Blir lite dyrare men då kan man ju få någon man verkligen vill ha. Jysk har en för samma pris som månstad, men jysk´s kvalité känns inte lika trygg som IKEAs. Men vi får se, kanske har tur och hittar ngn på blocket.

Förresten är de första seminarierna avklarade, och jag har iaf klarat allting hittills :)

Att sova i millitärtält

12 personer, som gått i samma klass i en sisådär 11 dagar knör ihop sig i ett tält, väcker varann mitt i natten för att byta eldvaktsskift och sover sedan skönt. Det är vad jag gjorde mellan tisdag och onsdag.
Tydligen är det en bra möjlighet att lära känna varandra. Tilläggas kan ju att vi gjorde en hel del samarbetsövningar under tisdagen, och två stycken på onsdagen. Allting gick ut på att lära känna varann, titta tillbaks, reflektera över misstag och bra saker. Lite trevligt, mycket kallt och ganska mysigt. Det är åtminstone en bra klass jag går i. I a- & b klassen är det dock ganska många som jag inte ens känner igen. Det läskigaste var att gå ner i en jordkällare med pikethjälm som va alldeles för stor och leta efter handbojor när det var coolsvar. Särskilt för mig som dessutom har en släng av cellskräck och tycker att mörker är obehagligt.
Natten i fuktigt tält och utomhuslivet resulterade dock i en förkylning. Så nu är jag både seg, hängig och lite sådär.
Ikväll ska det återigen veckohandlas. Innan dess ska det städas upp här i lägenheten. Herrejeflar vad det ser ut!
När jag kom hem igår var jag fruktansvärt trött och hängig vilket resulterade i att jag bara slängde sakerna, lite har jag orkat packa upp men inte mycket. På kvällen var såväl jag som N vrålhungriga, så vi bakade pizza men har fortfarande inte orkat rensa upp efter oss. Första gången disken blir liggandes mer än ett par timmar dock, så det får väl vara ok. Men ändå dags för städning. Får bli när N kommer från jobbet, för jag är ju som sagt lite sjuk, så då ska man inte behöva göra det! Åtminstone inte själv.

Betalade räkningar idag med, surt sa räven. Börjar verkligen leva ett riktigt vuxenliv nu. Att bo så långt hemifrån som jag gör är inte längre lika skrämmande. Går ju åtminstone fortfarande att prata med folk.

I tisdags var det nästan 20 grader här, idag är det lite halvsol men ändå svinkallt, så imon blire till att använda vantar för första gången denhär vintern. Snö kan man förvänta sig runt den 20 oktober har jag hört. Bäst att ladda för det, kallt är det dock, och jag är frusen. Mina värmeljus räddar många kvällar här ska tilläggas :)

Umeå

Mycket har hänt. Otroligt mycket. De första 11 dagarna har gått fort, men ändå långsamt. Det har varit många spännande människor att träffa, mycket information som ska försöka få plats i mitt huvud, och att börja läsa på universitetsnivå har visat sig vara en pers. Det är en rolig sådan, hittills känns det som att jag hamnat rätt. Framförallt är upplägget med basgrupper något som passar mitt utomordentligt bra. Vi är sex stycken som ska göra allt, och hittills så verkar det verkligen betyda allt, tillsammans under första terminen. Sedan byter man basgrupp, och så fortsätter det under samtliga fyra terminer.
Umeå är en stor stad, mycket större än vad jag trodde, och vi gick runt, runt och runt igen de första fyra dagarna, och saknaden efter cykeln som kom upp i fredags växte för varje dag. Niclas har väl lärt sig någorlunda men jag och mitt lokalsinne sträcker oss till tre punkter.
Vi hittar till universitetet.
Vi kan också samarbeta så att Ica Maxi nås.
Vi har lärt oss en perfekt (d.v.s. kort) löprunda.


Lägenheten var en byggarbetsplats när vi nådde den, golvet läggs inte förrän torsdag och målarna håller på för fullt med sovrummet. Eller ja, inte nu, när det varit helg, men annars. Mamma och pappa kom uppkörandes (otroligt mysigt!) med en släpkärra efter bilen och en hel massa saker packades ur. Utan en riktigt färdig lägenhet var det dock inte så mkt som kunde göras, men vi har iaf allting hemma, och en hel del i skåpen. Gardiner och soffa som fattas, kanske en finare taklampa och sedan är allt i sin ordning. Satte upp en lite vackrare hatthylla idag efter att m o p hade åkt, så nu ser det inte så stökigt ut här. På lördag ska vi ha lite middag, för lite nyfunna vänner, de är sjukt avundsjuka på maten jag har i min lunchbox. Jag är glad över att få göra detta med Niclas, det känns oerhört rätt och bra. Framförallt så är det mycket roligare att laga mat, vilket är det som framgår i matlådorna. Så nu blir det middag här på lördag. Även om halva basgruppen har sambos så är de bara jag som har med mig mat av dessa, iaf hittills. Så deras mat framgår inte så tydligt, om ni är intresserade av lite onödig vetskap.


Igår var det insparksdag. Medans de andra programmen har nollningar typ hela september hade vi bara en dag på oss. Vilket startade med blandade lekar och värmande drycker mellan 10-14.30 för att sedan ges ett litet uppehåll till 17 då vi började förfesta, grillbuffé efter en taxiresa till en restaurang med grymt god grillbuffé. Och så lite mer värmande drycker, icke att förglömma. Pappa hämtade mig inatt och nu mår jag som jag förtjänar skulle jag väl påstå. Eller nu mår jag faktiskt helt okej, men under morgonen och förmiddagen mådde jag lite åt andra hållet. Men, självförvållat är självförvållat, och inte mycket att göra åt. Det var värt det igår :)

Det är tomt utan vännerna, det var jobbigt att säga hej då, men jag vet att de har det bra, och jag har träffat massa nya trevliga människor och livet har börjat kännas tipptopp. Verkar vara hårt i skolan, men det är en utmaning, så länge jag vill så kommer jag klara det. Tyvärr två ord som hänger ihop lite väl mycket tillsammans med mig.

Det blev oerhört långt, och mer kommer komma, för nu har nya spännande tider startat, i en stad med Europas största friskvårdsanläggning (20 000 kvadratmeter), nya vänner och ett underbart samboliv. Positiva vibbar!


RSS 2.0