Första gången

Första gången måste alltid vara nångång. Att blogga från mobilen känns väldigt modernt. Men jag är ung o modernt borde vara min kopp av te så det kan ju alltid vara värt ett försök. Julsemestern tillbringas från nu till dess att skolan börjar i husvagnen och hittills är det ypperligt mysigt. Snön har vräkt ner o nu har jag t.o.m bloggat från mobilen. Ny telefon innebär fritt surf vilket är trevligt. Nu är det dags för promenix med mor min och därefter sängen. Nattinatti världen:)

Tiden flyger

Ända sedan jag landade i fredags kväll efter en dramatisk flygresa med förseningar och en hjärtattack har tiden bara flugit iväg. Och den gör så än. Det är underbart att träffa alla. Det är underbart att vara hemma. Supergod mat. Något plugg har det inte blivit men detta ska förbättras så småningom.
Igår var jag iväg och bakade julgodis och därefter direkt till hockeymatch. På vägen hem började snön vräka ner och det gör den fortfarande. Har jag tur kanske jag får en vit jul iaf, trots att jag inte är i Norrland.
Om lite mindre än en timme kommer Emelie. Sedan är det kungsbacka för en lunch/fika med Bella. Därefter träffa pappa och titta på längdskidor. Köpte ett paket i lördags med fel skor. Så ska iaf se om vi hittar skor/paket någon annan stans. Efter det ska vi kanske hälsa på farmor om inte klockan blir för mkt. Och sedan ska jag träffa Lollo. Därefter återigen dags för sängen.
Kanske inte är så konstigt att tiden flyter på trots allt. Och förkyld är jag också.

Nu äre dags för påklädning och frulle så dagens planer kan sättas i verket någon gång.


Vargavinter

Enligt den tillförlitliga källan wikipedia innebär vargavinter en riktigt kall vinter. Vad sen vinter är får ni slå upp själva om ni händelsevis inte vet det.
Fortsätter nästkommande månader på dethär viset kommer jag säga att jag upplevt min första riktiga vargavinter, nästan -20 här, riktigt riktigt ruggigt kallt.
Särskilt när man cyklar i den fina vita snön, då önskar man lite värme.

Imorgon åker jag hem. MYSIGT! Längtan är stor, större och störst. Ska kramas massvis.

Idag är det en dag som är lite speciell. Det är 3 år sedan jag och Niclas var och köpte julklappar, gick på Liseberg och pussades. Det är tre hela år sedan vi officiellt blev ett par. T r e år är en lång, himla underbar tid. Den människan är min prins. Oändligt många varv runt månen och tillbaks älskar jag honom. Dag ut och dag in, och så har jag tänkt göra för en lång framtid! 

I jakten på den sagolika vyn

Vintern har kommit hit. Det är blå himmel, ett par decimeter snö och -12 grader. Imorgon säger rykten att det ska bli -18 så kalla jag röstar för värmande kläder.
Jag och Ida var ute på en trevlig promenix innan, vi satt bara med gruppen imorse och sen har det inte blivit något mer plugg. Vi tog vara på dagsljuset när det för en gångs skull existerar, oftast är det bara mörkt här uppe. Men snön gör det ljusare och också den blå himlen. Bilden ljuger lite, för det var ännu ljusare.

   SötIda =) 


Städdag

Igår var vi på julbord, utomordentligt gott var det.
Jag kom till insikt om att jag verkligen tycker om allt på julbordet. Från ett år till ett annat.
Övriga år har jag bara ätit köttbullar, julskinkan och prinskorven. Börjat smaka på senapssill.
Igår tyckte jag om allt.
Och det märktes på min mättnadskänsla.
Därefter drog vi till Schlager med en åldersgräns på 23 men eftersom jag var där med äldre folk fick jag komma in ändå. Riktigt bra uteställe, jag älskar dansa till schlager. Hellre än bra som man brukar säga.
Vid 1 drog jag och N oss hemåt, lägligt, skönt att komma hem i tid.

Denna söndag, lucia och tredje advent har tillbringats med en lugn morgon, stor och god frukost och därefter en himla massa städning. Nu skiner köket och övriga rum.

Jaa, ljuset kanske inte är det bästa, men skönt att ha det rent, det skiner faktiskt! Lär väl inte hålla så länge dock om jag känner oss rent. All disk sedan julbaket igår är diskat också.
Ja just det, vi bakade lussekatter, knäck och pepparkakor igår. Nu ska jag påbörja Snickersbak också. Och garnera hjärtanen.
Två stycken som hjälps åt kan man få det rent och fint på ett par timma.
Dagens klantighet var att jag lyckades med att skära mig på... en smörkniv. Det är ju inte för inget som jag brukar kallas klantig.

Dags för snickers. Och att krama en viss liten mysig sambo som städat jättefint :D

Lokalnyheterna

SVT var och filmade hos oss idag.
Jag klarade mig från att bli intervjuad (Hade nog iofs inte ställt upp) men de intervjuade Anna och Jeanette. Så ni som har västerbottennytt kan ju alltid kolla på dem och höra om våran utbildning:)

Idolfinal snart :D

PUSSS

Hemlängtan

Om exakt 7 dagar, 168 timmar, 10080 minuter eller 604 800 sekunder sitter jag på Umeås flygplats påväg till Göteborg, hemlängtan börjar göra sig påmind.

Ju närmre tiden för hemresa det kommer, desto mer längtar jag.
Jag längtar efter min familj. Och mina vänner. Jag längtar efter hockeyn. Och allt detdär som bara är hemma. Jag längtar efter självklarheten. Efter en underbar omgivning. Efter skidåkning, vilket iofs inte är hemma, men ett stående inslag i julfirandet. Jag längtar efter mina kusinbarn. Efter mina kusiner. Efter traditionerna.
Längtan blir så mycket större för varje timme som går nu. Ändå är den inte övermäktig.
Jag tror det blir bra dethär. Skönt att iaf längta efter hemmet. Trots att hem numera ska vara här.

Min hemstad kommer nog alltid vara Lindome, det kommer nog alltid vara det jag kallar hem. Det är där jag vuxit upp. Där jag tillbringat mina första 20 år i mitt liv. Göteborg är staden jag älskar, staden jag trivs i. Umeå är här jag bor, det är här jag pluggar, här mitt liv är nu och de kommande 1.5 året. Jag trivs här.
Det är en mysig stad. Mysig älv. Härliga vänner. Snö. Kallt. (Eller nåja, idag är det). Studier. Rolig utbildning. Studielivet är fantastisk. Ruggigt fantastiskt. Med andra ord trivs jag. Som fisken i vatnnet som man brukar säga.
Trots det kan jag inte låta bli att längta hem idag, längta efter mitt söta lilla Lindome, min söta lilla familj, min älskade bror, mor och far. Älskade vänner. Mitt älskade lag. Mitt hus. Min "gård". Min släkt. Allt det som alltid varit mitt. Och som alltid kommer vara en del av mig, även om det inte alltid är precis där jag är för stunden.

The time is now.


Body Combat

Nu är jag fett taggad på att träna. Eller så är jag inte det. Men jag försöker intala mig att jag är det. Ska på Body combat kl 19, senast jag och ida va på det så var det helt sinnessjukt jobbigt.
Lååång dag i skolan, så jag är lite trött också. Desto skönare när man kommer hem ikväll då, duscha, äta för att sen krypa ner i sängen och fyllas utav tröttheten. Jag längtar till min säng. Och lite efter att få lägga sig jämte N också. Skönt att gå på pass iaf, då är man klar med dagens träning på 1 timme.
Igår var jag och N och gymmade, han har fixat kort nu, asabra var det :D
Imon kanske vi ska på bio (beroende på hur mycket jag hunnit plugga)
På lördag är det tenta. Och julbord med klassen (o N). Tur att vi fick pengar av M & P, annars hade jag tackat nej för att det var dyrt. 350 spänn/pers är ganska mycket pengar för en student. Men kul är det iaf.
Lite planer har det allt gjorts upp redan, trots att den förra helgen precis är över.
Imorgon är tanken att jag ska lära mig det mesta som kmr komma på tentan, en liten sådan dock med bara G eller U på, men viktig kunskap.

Ååh, titta så generad söta lilla Calle ser ut
^_^ (man får klicka på idol högst upp till höger, eller det var det iaf när jag var inne på sidan.

Nu är det träningsdags.

Ps. om 10 dagar så är jag hemma igen :D

Dagens tanke

Tänkte fixa bloggen lite.
Tänkte göra en ny header med typ tre olika kort. Herregud vad jag gjort mycket.
Och vad mysigt nästintill allting har varit. Jag blir så glad av kort! Superglad till och med :D

Sommar<3


Fikatime

My och Lönner är påväg hit för fika. Det är dags att äta upp kanelbullarna som bakades på kanelbullens dag och dricka lite kaffe. Har fått diska Nickes omgång disk nu. Av någon anledning samlar han alltid på sig ett berg. Och jag vill inte ha något berg här när jag får kompisar hit. Så då var jag återigen tvungen att diska det. Men men, så kan det gå.

Dagens outfit är en härlig mix.
 Nickes tröja, mitt linne, leggings och så tofflor. Härlig mysklädsel för att plugga och socialisera på hemmaplan.

Har skrivit en bra bit på mitt FFP nu. Snart klar, så skön känsla. Vet dock inte hur bra det blir, men eftersom man bara kan få G eller U så räknar jag med G. Det borde ju ändå ses som en bra utgångspunkt får vi hoppas.
Till pluggandet dracks det glögg, och så åts det pepparkakor vilket gör det hela lite roligare. Julmusik är min bästa vän såhär i decembertider. Gör en alltid på glatt humör och trevligt är det.





Onormalt mycket.

Lördag. Smaka på det ordet. Ljuvligt ord. Särskilt när det var utgång igår men upplevelsen ändå är att jag idag mår riktigt bra.
Utgång och utgång förresten. Mer förfest. Vid halv 1 drog vi till Corona, men då var Emelie "för full" enligt vakterna för att komma in. Vad de grundade det på undrar jag mycket.
Sedan kom en piketbuss med 4 poliser som skulle kolla läget på universitetet. Eftersom jag i princip var nykter tog jag tillfället i akt och pratade med en av dem ett bra tag. Emelie pratade med hans kollega för att få reda på om hon var för full. Enligt farbror polis var hon inte det. Men de ville inte klanka ner på vakterna, förståeligt.
Han jag pratade med var sjukt trevlig.
Så numera vet jag att det finns chanser till sommarjobb och extrajobb på LKC vilket jag tycker känns lovande. Han tyckte också att våran söta lilla norrländska stad är ett bra ställe och att jag gjorde rätt som sökte Umeå på min första fältstudievecka. Det var ruskigt roligt att prata med honom som sa en massa saker jag har lagt på minnet.
Fick också reda på att isvaken "inte skulle vara något att oroa sig för, ha bara rätt inställning och kom ihåg att andas". HAHAHAHA säger jag, jag vet att jag kommer dö, men det är ju inte förrän i januari så ingen anledning till oro än.
Ps. Emelie som var för full är inte vanliga grisEmelie utan Annas kompis :)

Nu ska jag ta och skriva min fysiska aktivitets mojs. Som en träningsdagbok med massa olika infallsvinklar. Ordbajsa lite och hoppas det blir något bra. Tränat har jag ju gjort, men inte fört någon "riktig" träningsdagbok med vad alla övningar heter. Lite slarvigt, men allting kan inte hinnas med. Så får ta ur mitt minne och skriva ner.

I torsdags hade vi vattengympa med utbildningen. Det var onekligen en intressant syn.


Dagens glädje


FörstaDecemberTvåTusenNio

Det är en mysig dag.
Man får tända ett datumljus i den nya ljusstaken
 
Och så får man öppna chokladkalendern

Så himla gott var det. Det bar dock frukt i form av nackdelen att jag varit chokladsugen hela dagen. Och en ruta minskade inte suget. Har blivit ett par pepparkakor men även russin.
Tur att jag tränat två gånger idag!
Nu börjar jag tycka att det är kul med gym, kul att se hur mycket starkare man blir.
Idag tog jag hem IKSU´s träningsprogram och ska fylla i vikter, repetitioner osv..
Och jag behöver verkligen gymhandskar, de jag vill ha är dock fortfarande slut på InterSports centrallager och jag vill verkligen inte ha några andra. Så jag väntar tålmodigt!

Men nu får det återgås till mysandet med adventsljuset. Försöker planera vilka böcker jag ska köpa/inte köpa. Man får ha med sig dom på tentan och då är det ju ganska viktigt att ha dom. Hade varit bra att hitta begagnat men det verkar svårt... Yeah yeah, jag gillar att lägga flera tusen på böcker!^_^

Julkalendern började ju idag med. Inte toppenbra, men det hoppas jag på att den blir i framtiden. Första avsnittet gav bara ett konstigt intryck.

RSS 2.0