Ljuvliga söndagar

Förr i tiden hade jag en förmåga att avsky söndagar. Många gånger var de bara en dag att hålla ut, en dag där man inte gjorde så mycket. Nu det senaste, framförallt sedan jag fick en egen lägenhet, så är det en mysig dag. Hittar man inte på något trevligt med kompisar så finns det ändå en lägenhet man alltid kan putsa lite (för min del brukar det vara mycket) Resultatet är det sedan jag som får njuta av, jag och Nicke, hur länge städningen sedan syns i verkligheten är väl inte det viktiga.

Nu är det Kingdom på 3an, reklam just nu. Verkar vara en bra film. Sorglig men bra. Nicke sitter jämte och jag jobbar starkt på att få upp värmen, förstår inte varför lägenheten alltid ska va så himla kall! Filt och pojkvän borde väl räcka. Man skulle haft Idas värmefilt! Fick köpt en helkroppsspegel idag, superbra!

Skidlärare imorse, myys men kyligt om kinderna.
Imorgon är det skola igen och dags att va pigg och allert.

Förresten, jag har ett bevis på att man cyklar otrofantiskt mycket här i Umeå.Nu behöver jag både ett par ljusa o ett par mörka jeans men jag hittar tamigfan aldrig några!

Dags för taggning

Ååh, jag kommer inte ens ur soffan för att börja göra iordning mig.
Jag totaldog. Vet inte hur jag ska fixa mig heller. Så då äre inget roligt att börja.
Vet inte ens om jag ska ta leggings, strumpbyxor eller tights till klänningen.
Har inga bra skor till den heller. Synd är det, med rätt skor hade den blivit så mycket snyggare.
Blir väl svarta stövlar, precis som vanligt typ. TRIST!
Skulle haft blondinbellas ekonomi, då hade jag också skaffat mig en stylist.
Om en timme är det förfest hos Klar. Och orken är väck.
Dags att tagga. NU ! !

Dubbelt upp

Idag ringde klockan tidigt, åtminstone tidigt för att vara lördag, 7.30 närmare bestämt.
Klockan 9.30 började jag, två tränare till och åtta barn att leka under hökens vingar och försöka lära sig åka lift (ja, dom då, inte jag). Det var -16.7 grader samt vind så aningens kallt. Några barn som var gnälliga men ändå tappra. Egentligen bara en som inte ville vara där. Tyckte ändå det gick bra. Var bara tre st som höll ut till klockan 12 men fram till fikapausen var alla med. Därefter droppade dom av en efter en. Föga förvånande.
Det som är chockerande med barn är att man förklarar en sak (t.ex. att de dämpar farten genom att köra glasstruten) och de nickar gladeligen, sedan kör de ändå bara rakt ner. Det hela slutar med att det kör in i personen för dem eller att de slänger sig. Ganska roligt fenomen, särskilt som betraktare. Men duktiga barn.

Igår fick vi tillbaks juridiken. G blev det. Och jag blev nöjd som få. Så himla skönt, nu är den avbockad. 28 av 72 fick underkänt och endast 5 med vg. Detta tycker jag förklarar att tentan var ganska svår!

Tentan vi hade igår gick iaf bra. Den var inte så svår så får jag inte G där (man kan bara få G på den) så blir jag ytterst förvånad!

Idag blir det dubbelt upp av fest. Tentafest blir det på köpet fast egentligen är det insparksfest. Natten ska inte bli för sen för mig, ska ju upp tiiiiidigt imorgon också. Men taggad, det är jag, så nu blire paaart. 16.30 börjar förfesten, 18.00 middagen  :)

Tv4 nyheterna

Tv4 nyheterna donderade just ut att "Samtliga riksdagspartier har anställt personal för att hantera de sociala medierna".
Denna nyhet fick, i förhållande till många andra nyhetsinslag, relativt lång tid i rampljuset.

Peter Eriksson varken bloggar, facebookar eller twittrar - han "är rädd för att det tar tid och man tror att man fått gjort något på riktigt." Intervjun med honom avslutas med frågan "vet du vad internet är?"
Göran Hägglund tycker det är roligt att twittra. T.o.m. väldigt roligt. Anledningen grundas i att det är: "korta gärna slagkraftiga kommentarer och jag trivs med den formen"
Maria Abrahamsson som kandiderar till riksdagen för moderaterna är aktiv, hon bloggar, facebookar och twittrar. Låter som att hon är säker på att komma in i riksdagen, dock inte tack vare bloggen. Hov hävdar att "skulle jag skriva något otroligt korkat som sen spred sig skulle det kunna riskera min plats i riksdagen."
Mona Sahlin twittrar ibland, och gjorde lite idag (torsdag) men det hör inte till de stora insatserna hon gör i den politiska valrörelsen.

KD, FP och C är de enda som säger nej till att de sociala medierna skulle få en avgörande betydelse i valrörelsen. Det är alltså fyra partier som i varierande skala, allt från absolut till kanske, som tror att de skulle påverka. Där i tror jag att vi har förklaringen till varför de anställt personal till att hantera de sociala medierna.
Varför skulle en person som är starkt kopplad till ett parti riskera att ta bort många väljare genom att skriva något korkat, chockerande eller avvikande från partipolitiken. Det är givetvis inte säkert, kanske inte ens troligt, att en person som är kandidat för moderaterna totalt skulle stjälpa partiet. Är man kanditat så tycker man antagligen som moderaterna i de stora frågorna, dummare än att jag fattar det är jag inte.
Jag tror inte heller att personalen som ska ansvara för de sociala medierna inskränker på politikernas yttrandefrihet.

Det jag tycker är att politikerna kan vara mer ärliga. Mer folkliga. Mer på jorden.
De rödgröna har en gemensam blogg. Frågan är om de verkligen förstått det genomslag som bloggar kan ha. Bevis finns i Norge och jag skulle även säga USA. Dock är jag inte så politiskt insatt så ta det med en nypa salt. Mona Sahlin skrev ett inlägg den 26/12, därefter dröjde det till den 19/1 innan nästa inlägg kom. Det senaste inlägget har 32 kommentarer och inlägget före det 46 st. Måste säga att det är förhållandevis många med tanke på att det gick 24 dagar mellan inläggen.

Klockan är mycket och jag vet väl egentligen inte vad jag ville säga med detta. Men jag vill ha mer folkliga partiledare och politiker. Folk som bloggar, facebookar, twittrar om de vill, och känner för det. Som inte anställer folk för att de ska hantera ovan nämnda samt några till sociala medier. Dessutom är begreppet väldigt omfattande. Vad menas egentligen med sociala medier? Vad ska den anställda personalen göra? Skriva egna inlägg? Eller prata med de andra vad de skriver?

Kvällsfunderingar från mig brukar vara snurriga. Det är första, och kanske även sista, inlägget med politisk inriktning på min blogg. Det är inte riktigt min hemmaplan, dock är det intressant och jag skulle vilja kunna mera.

Nu har jag även kommit ihåg att publicera, var så trött att tryckte på spara istället för publicera igår.

Glaaad!

"I en annan del av Köping" gör mig så glad.
Linda (heter hon så?) hon som är tillsammans med Mats är ju alldeles för härlig.
Att få mening i livet trots diverse olika hinder. Kunna ha ett förhållande. Det är ju ljuvligt.
Blogg.se är konstigt så orkar inte skriva för långt, för kanske inte ens går att publicera.

Imon är det tenta, då gäller det.
Lördag o söndag ska jag vara skidlärare.
På lördag är det dessutom insparksfest :)


Mål?

Alice i underlandet:
A: Vilken väg ska jag ta?
C: Ja, vart vill du komma?
A: Det vet jag inte...
C: Då kan du ta vilken väg som helst!

Detta citat var något vi fick framfört till oss den 28 oktober 2009 på våran föreläsning om programmet i mental förberedelse inför polisyrket. När jag som bäst sitter och tittar så att jag inte glömt något ur anteckningarna till grupprocesser ser jag det.
Ett citat som stämmer så väldigt bra.
Ett citat som säger att det är viktigt att sätta upp mål för att nå nån vart.
Kanske är det här jag brister? Att jag inte tydligt konkritiserar mina egna mål. Kanske att jag inte skriver upp dom, skriver vad jag vill uppnå med det jag gör. Kanske är det dags att börja göra det? Skriva ner målen för att ha en chans till att nå upp till dom. Sikta mot stjärnorna och landa på månen.

Grupprocesser och kaffe

Precis som rubriken säger har jag faktiskt börjat ta tag i det hela.
Dricker kaffe ur min mugg som jag fick i julklapp från världens sötnos.


Det är krångligt att sitta med tre kollegieblock, en sammanfattning och åhörarkopior från föreläsningarna för att få ihop en täckande sammanfattning. Det är krångligt men det går, som tur är!
Snart klar, bara till att fortsätta simma.


Trött

Oerhört trött idag, vartifrån det kommer vettefaen.
Ögonen känns som bly, kroppen skriker efter sömn. Ändå tog jag det lugnt hela dagen igår.
Jag och N gjorde inget annat än låg i soffan i princip hela dagen. (vi städade och tvättade också).

Gick upp med nicke idag, börjar inte förrän 13.15 men tänkte få pluggat lite innan.
Tenta på fredag.
Gäller bara att börja plugga. Ta tag i det. Ta tag i livet. Svårt så att säga, haha!

Nä, plugg var det, grupprocesser närmare bestämt. "Jag skall bara" se klart på nyheterna först!

Dunk. Dunk. Dunk.

Det låter precis som rubriken säger från lägenheten precis ovanför oss. Fram och tillbaks i nån timme nu. Jag har en huvudvärk som håller på att spränga mitt kranie i bitar och blir mer och mer aggresiv. Undrar vad fan dom håller på med. Jag och Niclas har diskuterat och det finns ju några alternativ.
De kan ha en monsterbebis som blivit vuxen nog att dunka basketbollar på nolltid.
De kan idka älgskog (eller vad det nu heter) som aldrig förr då ljuden började komma för nån vecka sen, innan har vi aldrig hört dunkandet.
Eller så har bebisen en såndär gunga i taket och väldigt starka ben den studsar med..
Ja, det finns ju flera alternativ. Men om de inte slutar snart så är det jag som tar min stege, klättrar upp mot taket och börjar banka i det med förhoppningen om att de förstår vinken.

Bättre det än att mitt huvud sprängs!

Negativt VS Positivt

Eller förresten, man kan inte skriva två negativa inlägg på en dag.

Jag och Ida hade en jättetrevlig tur i spåret innan. Inte så hemskt lång men med bakhalt var det jobbigt nog. 3.7 km blev det. När jag kom hem körde jag lite magträning med det nyinköpta hjulet och jag lär väl ha fett med träningsvärk imorgon, magen gör redan ont på ett skönt molande sätt.

Jag sa hej då till människan utan positiva vibbar. Varför lägga energi på någon som jag bara umgåtts med en vecka i hela mitt liv. Varför? När han inte ens kommer med något bra. Han skulle skärpa till sig sa han. Och då sa jag att han var mer än välkommen att höra av sig igen :)

Jag har pratat med Anna om att hon och Sandra ska komma hit och hälsa på vilket vi iofs har gjort sedan jag flyttade hit men...antagligen blir det inte förräns till sommaren, men det är ju iaf roligt, och det märks att anna vill:) sandra vet jag vill men henne får man planera åt, inte med, brukar bli bäst så;)

Vi fick ha uniform och genomföra övningar med riktiga skådespelare idag för första gången. Mycket givande.

Dessutom har jag faktiskt gjort alla grejer jag ska ha gjort denna veckan (i skolväg iaf, lägenheten ser ut som ett bombnedslag-men det förnekar jag).

Nicke är och spelar hockey så jag får gå och lägga mig själv. Det gör dock inte så mycket. Igår somnade vi tätt tätt ihop med mig mot hans axel, sker inte så ofta längre, men det var lika mysigt som alltid. Inte ens nån av oss som blev för varma :D När han kommer hem inatt vet jag en som kryper upp mot hans axel.
Där är också en till bra sak, vårat förhållande känns så himla grymt just nu. Jag är som nykär. Det är en underbar känsla och fantastiskt att man kan känna så efter tre år. Önskar att jag aldrig, aldrig behöver byta bort honom.

Men det bästa med denna dagen är att det är fredag imorgon. Jag fullkomligt älskar fredagar.

Värt att uppmärkssamma världen, jag kan faktiskt vara positiv. Nu är klockan 22.49, imorgon börjar jag 8.15 och lär väl föra en kamp mot klockan. Därmed är det dags att sova nu.

Ursäkta den dåliga svenskan i inlägget.

Gaaah

Ååh, jag blir så arg. En människa som jag aldrig snackar med i princip skriver. Enbart för att klanka ner på poliser. Han kastar skit och jag orkar inte försvara.
Det känns smått meningslöst, många poliser beter sig fel, men många gör mer än rätt. Men han kommer aldrig inse det. Han vill inte veta om det och han bryr sig inte skulle jag tro. Han tror fast och starkt på att jag kommer bli "som alla andra" inom några år. Och jag förstår inte ens "alla andra", för det finns ingenting som heter "alla andra". Gash! Frustration! ! !

Måste vara dum i huvudet

Jag tittar på ett program om bebisar som dör på tvåan.
Det är egentligen ett ämne som tas upp alldeles för sällan, många barn dör p.g.a. för tidig födsel, alldeles för få tänker på hur stor risken är. Hur många det är som får barn som är för små för att klara sig. Eller som får barn med allvarliga fel som gör att deras liv inte går att rädda.
Att se det på tv gör ont i mitt hjärta. Jag som älskar barn, vill ju helst förneka det hela.
Men, nu vet ni ju vad jag gör. Och ni kan ju allid tänka på de små pluttar som inte får växa upp till stora,jobbiga tonåringar.

Snart blir det längdskidor med Ida och Kristine. Trevligt ska det bli. Fett taggad är jag. Dessutom ska det skrivas en sammanfattning av en helt meningslös text idag.
Första uniformsövningen idag, det var mycket spännande. Overkligt att ha på sig den. Men roligt!

Hålla sin vän nära men fienden närmre?

Idag bjöds det på uniform i skolan.
Fett coolt! (milt uttryckt)
Tänk om 3 terminer, då står jag där i en "riktig" uniform (d.v.s med andra symboler på) och verkligen är polis. Eller jag har då en aspiranttid att klara av, vilket förmodligen/förhoppningsvis inte kommer vara några problem.
Efter uniformsutdelningen tog jag mig en tur till Nicke för en lunchning, vilket han blev glad över, och därefter lite affärer. Köpte underkläder, kavaj, klänning. Sjuuukt najs att hitta en kavaj för 200 och klänning för 50. Även en ny stoooor tub med bodylotion inhandlades, det är nog det värsta här i Umeå, kroppen blir så inninorden torr. Prickar överallt. Den förra va redan slut och den köpte vi för inte såå länge sen. 400 ml innehåller dom om jag inte minns fel. Knäppt men välbehövligt! Dessutom inhandlades gooodis, choklad och chips, vi båda var stört sugna på det både igår och idag så då får man unna sig. Valla till skidorna köpte jag med.
Ett hjul blev det också, ett såntdär jobbigt hjul, som man sätter under sig för att sedan rulla så långt fram det bara går. Grym träning för mage och armar. Ska jag inte köpa IKSU-kort förrän i mars får jag ha nånting annat så länge. Men jag fattar fortfarande inte hur min kära bror kan göra på bara fötterna, helt omöjligt!

Nu har jag iaf skypat lite med mamma (och pappa i nån minut), läst igenom lite skoltext så nu ska jag återgå till lite soffmys med Nicke. Eller så försöker jag få med honom till sängen, dags för oss att sussa nu. Igår somnade vi på soffan, tätt tätt ihop och lät tiden flyta iväg. Den stunden kommer jag leva på länge!

Ordspråket till rubriken är bara en fundering. Jag cyklade hem och tänkte efter men kunde verkligen inte hålla med om ordspråket. Det stämmer ju inte. Eller kanske gör det det? Just nu orkar jag inte hålla en utläggning eller filosofera.

Nu vatten, sedan sömn!
Godnatt världen.

Dethär bjuder jag på!

http://www.youtube.com/user/AdamHolmberg#p/a/u/2/Y7M3-BOsyEs

Så fin var jag när jag bada isvak, för att inte prata om alla konstiga ljud jag har för mig. Men, till mitt försvar kan sägas att det var kallt!

Nu har jag varit ute och åkt längdskidor i jaa, typ 1½ timme minst. Vilse åkte jag. Sedan hittade jag en skylt med "ingång Carlshem". Klick sa det, Carlshem , det är ju rätt, klockrent vad bra.
Kan tilläggas att jag vid det laget åkt ca 0.5 h utan spår, d.v.s. med skate vilket är superjobbigt.
Men icke sa nicke, inte Carlshem, dock spår, tjoho! Efter ett tag kom jag till en skylt.
Detdär området som ligger nära här där jag bor, kommer inte ihåg vad det hette. Där kom också den första levannde människan sedan jag påbörjade min skidgfärd, så jag frågade honom hur man hittade till carlshem. Det var tydligen där vi stod och bara rakt ut genom skogen.
Men tänkte åka det kortaste varvet en gång till.
Tjoho, nu kom jag tillbaks dit där gubben och jag stått. Följde vägen genom skogen som han sa. Woops, jag kom inte alls rätt. Eller hans beskrivning va väl rätt, men jag gick fel. Ringde Adam som brukar hitta överallt men han fattade inte riktigt vart jag var, så jag chansade på att gå mot en stor väg.
Där träffade jag en till gubbe. Gubbarnas dag idag. Han sa att jag skulle göra ett "lappskutt", "lapphopp" eller nåt såntdär, d.v.s vända skidorna 180 grader.
Och sedan hittade jag!
Nu vet jag iaf att jag bor ca 10 min från ett bra spår, om jag bara går rätt väg ^_^

Dags för påklädning nu, jag, adam, erica och Ida ska till systemet.
Sedan träffa kottarna och ikväll är det tentafest :)
Termin 1 (förhoppningsvis) avklarad, bara tentan gick vägen igår. Jippi, tjoho, wiho!
Mer om känslan för detta kanske kommer senare.
Ha en toppenlördag gott folk!

Isvak, tenta, pluggets vara eller inte vara osv osv

Vi bada isvak idag. Så mycket mer "brr" än vad jag någonsin upplevt innan.
På vägen mellan isvaken och militärtältet där vi bytte om hann kläder t.o.m frysa. Minst sagt uppfriskande.
Var inne i lite andra tankar än att ta kort, men ni kan få bildbevis från igår när A-klassen gjorde och även ett på mina fötter typ 1-1,5 h efteråt när de började tina. Tittar man noga (vem som nu vill titta på mina fötter) så ser man att tårna är ganska så röda. Det gjorde himla ont i dom ska tilläggas. Utsikten när vi kom till sjön var superfin, någon dag när jag har tid ska jag ta världens längsta promenad/skidtur och njuta av den vackra Nydalasjön.
Men, nu är isvaken gjord och jag lär aldrig göra om det, åtminstone inte en gång till utan bastu men  nu kan jag släppa tanken på den :)


Jag och Nickepicke tittar frölunda-Linköping på tv´n, Nicke har köpt matchen, han är sjuk så lite roligt kan han ju få ha det. Och fint hade han gjort det i köket också :) Frölunda is the king, dom leder med 2-1 och de båda målen gjordes inom loppet av en halv minut tror jag :)

Imorgon är det juridiktenta, och den lär ju inte gå så himla bra kanske. Särskilt offentlighet- & sekretess lagen är hopplös! Nöjd med ett G kommer jag bli. Fick ju vg på kriminologin, kan alltid försöka leva på det ;)
Skönt att ha den gjord imon kväll. 16-22 är tentatiden, jag brukar ju bli trött vid 20-tiden så undrar hur det ska funka. Då blir det ett glas vin om andan faller på, på lördag är det dags att träffa kottarna, åka längdskidor och ha riktig tentafest :) TREVLIGT!

Tiondejanuaritvåtusentio

Idag är det tio dagar sedan vi gick in i ett decenie. Somliga sammanfattar det genom att berätta om de tio år som gått. Andra med det 2009 som nyligen passerat.
Att berätta om ett decenie ger jag mig inte in på då jag endast var 10 år när det inleddes. Att berätta om det senste året skulle jag kunna göra, vilket dock skulle ta aningens lång tid. Men kortfattat:
Så tillbringades januari 3 v inom äldrevården och en vecka i italien, hela februari var jag i Italien som reseledare. I mars fyllde jag tjugo. Våren flöt, jag jobbade inom vården och på dagis/skola. I april var det påsk, nicke följde med till sälen för att lära sig åka skidor och mamma fyllde år. I maj fick jag beskedet om att jag kommit in på polisutbildningen. Ett mål uppnått. Sommaren bestod av jobb, i snitt sex dar/v. I juni stod jag på Landvetter med tårar större än störst över att Nicke skulle vara borta över sommaren. Två dagar senare kom han hem vilket föranledde att han var ledig/arbetslös utan två veckor och vi fick tid att göra jättemycket mysigt. I juli åkte jag till Kroatien. I augusti kom jag hem. I augusti flyttade jag till Umeå, jag blev sambo och jag påbörjade min utbildning. I september var det insparksfest och jag insåg att jag verkligen trivdes, mina päron var här och lämnade grejer flyttlasset. Och klarade av att bo så långt hemifrån. Oktober förflöt med en massa plugg och fester. I november kom min bror och hälsade på, jag hade första tentan och plugglivet fortsatte. December åkte jag hem i, firade tre år, firade jul och hade det alldeles underbart hemma med en älskad familj. Dessutom var jag i sälen och åkte skidor.
Så till skillnad från många andra tycker jag verkligen inte att 2009 var ett kasst år. Tvärtom tycker jag det var riktigt bra år.
Men, en lista är ju alltid på sin plats. Listan för 2008 finns på bilddagboken om någon är intresserad ^_^

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag var reseledare, flyttade hemifrån, blev sambo :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga vad jag minns
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Inte nära vänner men ett par :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nära och nära, två st som följt med under hela uppväxten i alla fall. En alldeles för ung, den andre var lättare att acceptera.
5. Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland, Slovenien (kanske Slovakien, man åker där när man åker till Kroatien iaf), Kroatien, Österrike..
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Någon resa med N hade inte suttit fel.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 26 augusti, 31 augusti.
8. Största misstaget? Kanske att jag var reseledare för världens sämsta företag. Men jag fick ju åka skidor, så det var ändå inget misstag.
9. Har du varit sjuk eller skadat dig? Sjuk mer än jag brukar under hösten.
10. Bästa köpet? En skinnjacka tror jag. Eller allt till lägenheten.
11. Vad spenderade du mest pengar på? Mat, räkningar och inredning
12. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket =)
13. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit glad de senaste åren.
14. Va önskar du att du gjort mer? Jag lever inte efter principen att önska.
15. Vad önskar du att du gjort mindre? Som sagt, jag gör det jag gör.
16. Hur tillbringade du julen? Hos min farbror och faster i Lerum, sedan i sälen.
17. Blev du kär i år? Var redan det :)
18. Favoritprogram på TV? Ååh va svårt, så mkt tittar jag inte på tv att jag har något favoritprogram.
19. Bästa boken du läste i år? Camilla Läckberg as usual.
20. Började du spela något instrument? Nej
21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Allt skulle jag tro =)
22. Vem saknar du? Min familj och mina vänner
23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var med min familj, träffade några kompisar, passade Evelina (som sa grattis varannan minut) och mös.
24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Njae, inte direkt. Lite mer resor, lite mer ledighet, lite mer pengar kanske.


Juridiken och jag är inte goda vänner utan mycket olika.

Vi förstår varandra inte riktigt bra juridiken och jag. Den vill mest krångla till det. Jag vill hålla saker så enkla som möjligt. Att sitta och greja med dethär koncentrerat i sex timmar på fredag anser jag snudd på omöjligt. Tacksam över att inte vara domare, det är jag i alla fall. Juridiktenta känns inte lockande. Inte det minsta faktiskt.
Nä, juridik är inget favoritämne!

Skönt att vara tillbaks i Umeå iaf. Lite trist att lämna den bekväma hemmastandarden men lika kort tid som det kändes trist, lika kort tid tog det att komma in i den vanliga lunken här uppe i Umeå.
De första dagarna med N har varit speciella, mysiga och alldeles underbara.. Så får passa på att plugga nu medan han är på jobbet.

I fredags tittade vi på let´s dance här, trevligt var det! Somnade senare än tänkt men upp igår och körde lite stadsshopping iaf. Blev en ny tjockis peaktröja, superskön, och så underkläder. Någon partystrass hittades dock inte, jag och rea + 1 000 000 människor till = dålig rebus. Det funkade sådär om vi uttrycker det milt, fast det var iaf mysigt vilket är det viktigaste.

Om en stund blir det hockey på uterink med några i klassen. Nu ska jag återgå till mina små söta seminariesvar och hoppas att de slutar bråka med mig :)

En kupé efter 4 månader

För fyra månader sedan satt jag i en sovvagn med en stor klump i magen. En osäkerhet inför framtiden. Vad den hade att bära med sig. Osäker på hur jag skulle trivas. Osäker på det mesta men säker på att jag ville testa. Det har som sagt gått 4 månader sedan dess. Jag har utvecklats som person, lärt mig otroligt mycket, framförallt att stå på egna ben. Nu sitter jag i en liggvagn. Jag har insett att det är bekvämt att vara hemma i den omgivning man alltid haft och är van vid. Jag har också insett att det lång ifrån är nödvändigt att vara det för att trivas med livet. Tvärtom tror jag det är bra att prova sig fram, lära sig nya grejer och att våga testa nya omgivningar, miljöer osv. Skulle tro att dethär blev aningen snurrigt, kom precis in en tant i kupén som fråga grejer men verkar ha afasi så jag förstod inte så mkt. Finns iaf en annan trevlig prick här i kupén som också pluggar i umeå:) Ha det toppen världen!

Nytt årtionde..

Det är lördagkväll på min gata på campingen. Snökanonerna går för fullt (trots att det är mer snö än det brukar) o jag har haft en perfekt dag i backen som avslutades med afterski. Njuter av att vara här men njutningen varar bara i två dar till, sen är det tillbaks till den tuffa verkligheten, plugget har skjutits åt sidan näst intill varje dag men pausen har varit väldigt välbehövlig. Jag ligger o smsar med nickeponken, klockan är 20 i 12, jag försöker hålla mig vaken för att kunna prata. Ögonen är tunga o jag känner mig nästan romantisk som är vaken. Får väl se hur länge det varar, om han ringer snart eller inte. Jag saknar honom<3

Ett år har passerat

Ett år har passerat. Ytterligare ett. Min tjugonde nyår passerade utan problem, ypperligt god mat från lammet o grisen, oxfilé, potatisgratäng o diverse goda tillbehör. Vin till det och kvällen var gjort. Äkta champagne intogs också och jag kände mig kass som tyckte bättre om mousserande vin vilket intogs vid klockstapeln prick 00.00:p Nyår är nyår, en för mig många gånger överhypad dag. Kan bero på att den ständigt firas här i sälen, eller också att den är överhypad. Nu ska det ätas god frukost, d.v.s färska frallor. Snön vräker ner:) Gott nytt år o god fortsättning:)

RSS 2.0