Upp och ner, ner och upp

Igår hade vi orientering.
Jag är en person med världens sämsta lokalsinne. Jag kan inte läsa karta, jag förstår inte tecknena och jag tycker inte det är kul. Samma inställning som alltid annars när vi haft orientering på schemat (d.v.s senast för 3 år sedan).

Skillnaden igår mot tidigare gånger var att vi hade en bra genomgång. Jag lärde mig vad de många prickarna betydde och hur man utläser höjdskillnader.
Jag lärde mig vänta kartan rätt upp och ner. Lärde mig genom att springa med en kunnig herre. Och med lärdomen och visheten blev det, nåja inte överdrivet roligt, men åtminstone intressant och en bra träningsform och det var inte heller hemskt tråkigt. Lite stolt blev jag t.o.m. Tidigare har jag aldrig orienterat utan att springa vilse, igår gjorde jag det galant (glöm nu bort att jag sprang med en kunnig orienteringsherre).
Var massa snö i skogen, så man vart massa blöt om fötterna. Men det var massa lärdom och (nästan) lite roligt.

Nu är det tisdag och tisdag innebär veckohandling.

Ishockey

Världens bästa sport, utan tvekan. Jakten efter en svart liten sak som är väldigt spännande. Liv´s räddningsprocent är nere på 50%, inte så himla bra. Tur är att det inte är frölunda som är i final vilket troligtvis hade orsakat lite större engegemang än ett blogginlägg. Men som sagt, hockey är världens bästa sport och slutspelet som pågått i några veckor bjuder in till oändlig spänning. Spänning blandat med vindruvor, bubble shooter 2 och mysigt sällskap så är min torsdagskväll perfekt.


Känslan efteråt

De få gånger jag springer så inser jag att det är känslan efteråt som är värd att springa för. Eftersom denna känsla inte är tillräckligt motiverande försöker jag även intala mig att det är skönt under tiden jag springer. Idag var det det, lovely!

Kanske berodde på att mitt dåliga samvete sa till mig att jag verkligen behövde springa.

Vi har haft mycket examinationer i skolan det senaste, jag har klarat allt och det känns oerhört skönt. Tentan i lördags vet jag givetvis ingenting om men jag hoppas på att jag fixade den också. Skönt att kunna checka av en grej efter en annan.

Kvällen har som vanligt runnit iväg, mina ögonlock är nere vid knäna. Har sovmorgon imon vilket är skönt, 10.45 blir det gym sedan skola och sedan hem igen så har även onsdagen gått. Helt otroligt. Kanske att söta N är frisk då med så man kan få någon kram eller två, det är åtminstone vad jag hoppas på. 

Skooola

Idag är det skola, imorgon tenta. Känns som det kan bli mitt första underkända tentaresultat. Får väl se hur det går. Världens knepigaste lärare så hon kan nog göra precis som hon vill och utan att någon förstår någonting.  Idag fryser jag oerhört mycket, kan ha att göra med att jag mått halvdåligt i ett par dar nu men ändå tränat.
Ett grymt träningspass igår med, riktigt skönt. Mindre skönt idag.
Imorgon blir det tjejkväll och vi ska mysa jättemycket! Eller ja, iaf parta jättemycket :)

Flykt

Människor flyr från många olika saker.
Det flys från personer, händelser, länder, omgivningar, beteenden. Allt som oftast försöker folk fly från verkligheten. Ett sätt att slippa ta in allt det man inte riktigt orkar med.
Vissa flyr med droger, vissa genom att aldrig stanna på ett arbete mer än en månad, vissa genom alkohol, vissa genom sexmissbruk, vissa genom att flytta ifrån de man börjat bry sig om.
Inom psykiatrin pratar man om försvarsmekanism(er), det kallas för förträngning, eller bortträngning om du så vill, förnekande, man kan även använda projektion osv. Freud, han kan många olika försvarsmekanismer.

Gemensamt är att allt syftar till att vi ska fly från något vi inte riktigt orkar hantera. Fly från en verklighet som tränger sig på mer än vad som är önskvärt.

Just för tillfället har jag överdrivet mycket plugg, det mesta beror på att jag disponerat tiden fel. Då jag inser detta, men inte orkar ta tag i mig själv, så gissar jag att det är paralysiation som tränger in (finns inte orden så hittar man på dem själv). Paralysiation är min kropps försvarsmekanism. Min kropps sätt att säga "stopp, du har inte gjort det du tagit på dig". Detta slutar allt som oftast med att jag inte gör någonting. Ofta med en släng av ångest. Precis så har dagen idag varit, jag har tänkt hur mycket jag ska plugga, försökt tagga till. Min kropp har sagt ifrån, den har lite feber och svettas/fryser om vartannat och ont i halsen har jag. Detta försökte jag bota med träning för att jag ska bli riktigt sjuk eller bli riktigt frisk, ibland funkar min kropp så. Hittills har det inte funkat något vidare, jag mår precis som innan. Men jag fick en trevlig stund på gymmet.
Sen när jag kom hem var det ju en miljon andra saker som också behövdes göras. Så när jag skrev förra blogginlägget började jag äntligen plugga. Tiden har (knappt) räckt till akutsjukvården och det har definitivt inte blivit någon juridik.

Kanske borde jag ta och sträva mot paralysiationen och istället ta tag i mig själv. Egentligen är det inte bara kanske, utan jag borde verkligen göra det. Men då tränger min förträngning in och så förnekar jag lite till. Och blir ännu lite mer paralyserad.

Sääämst

Jag är sämst i världen. Verkligen sämst. Sedan 17.10 har jag tänkt att jag ska plugga. Skulle bara prata med bella först. Och sedan bara göra massa mer. Och jag har fortfarande inte pluggat. N kommer om lite mindre än en timme, då ska vi handla. Man hinner inte lära sig så hemskt mycker på en timme. Förhoppningsvis hinner jag dock lära mig L-ABCDE, annars ligger jag risigt till. Så kanske är dags att börja nu.

Tänkte bara om ni ville veta det.

Sluuut :D

Helt slut i kroppen, särskilt i armarna, orkar knappt skriva på tangenterna. Superskönt att verkligen trötta ut sig. Körde bröst och lite mage idag trots träningsvärk så gjorde jag rekord. 18 bänkpress med 30 kg, t.o.m så att jag förvånade mig själv.

Efter min första hockeysäsong hade vi sommarfys och var då på ett gym och våran tränare fick mig och tessan till att prova bänkpress för första gången i våra liv. Jag kommer så väl ihåg att jag då maxlyfte 30 kg, och alltså knappt orkade det ett enda lyft. Det är fyra år sedan och nu gör jag 18 gånger mer.. Fast det lät inte så bra när man skrev det så. Fast jag har trots allt bara gymmat ett år, så det är ju ändå framsteg. Gud vad jag längtar till den dagen då jag verkligen känner mig stark, även på gymmet.

Blidde mat när jag kom hem framför hockeyn. Verkar som att det blir Djurgården i final iaf, de leder för tillfället med 5-0, inte illa. Förmodligen möter de HV som också leder. Hade velat ha kvar frölunda.

En skidresa i mitten av maj är helt bokad, betald och klar också :D

Påskens ångest eller ickeångest

Det har precis varit påsk. På påsken äter man mycket. Åtminstone om man bor i dethär hushållet. Ätandet kan lätt resultera i en del ångest. Särskilt då ätandet till stor del bestått av chips och godis, och drickandet av påskmust och andra sötsliskigheter. Jag tycker inte om ångest. Och har bestämt mig för att inte heller ha det. En vis människa sa en gång till mig:  "magen ska regleras med träning, inte med kosten". Så sant som det är sagt.

Dock tycker jag inte om att vara sockerberoende. Jag hatar att vara godissugen en stor del av dagen. Därför har jag och N en nyttig vecka. Mycket av det vi handlade var nyckelhålsmärkt och vi försöker komma igång på riktigt nu. Bättre sent än aldrig så att säga. Vi har t.o.m varit så duktiga att helgens chips fortfarande står kvar på bordet framför mig. Så istället för att äta chips till mellanmål äter jag nu fil hopmixat med massa fryst frukt. Riktigt gott är det. Om en timme ska jag hänga på gymmet och därefter blir det riktigt mat men först akutsjukvård. Trots lång dag i skolan (8-17) är det inte dags att lägga ner än. Skönt att ta tag i saker :)

Farmor

Min farmor är ganska gammal. Närmare 90 år faktiskt. När en person blir ganska gammal så brukar denna person se och höra ganska dåligt. Så även med min farmor.
Hon hör inte så dåligt men hon ser väldigt dåligt. Sedan har hennes kropp lagt av också. Men hennes hjärna är mer än med, hon kommer ofta ihåg mer än mig. Faktiskt så är hon världens bästa. Fast det säger nästan alla om sin farmor.
Som sagt så ser hon väldigt dåligt. Av hjälpmedelscentralen kan man få en telefon med gigantiskt stora knappar och med en sisådär fem-sex snabbuppringningsknappar. Min farbror hjälpte henne så nu är även mitt nummer inlagt på snabbuppringningsknapparna.
Ikväll ringde hon mig. Jag blev lite löjligt glad. Tyckte det var mysigt. Må hända att det bara är nu i början. Men just nu, idag, så tyckte jag åtminstone att det var ypperligt trevligt att få ett kvällssamtal. Vi pratade mycket, skrattade en del och hade det trevligt. Det är första gången farmor har ringt mitt nummer.

Nu har vi lagt på och jag ska gå och lägga mig i sängen för att titta på OC och sova. När man vant sig vid att ha sovmorgon är det ganska tungt att gå upp kl 6.30, trots det kom jag upp imorse men som sagt,  bäst att lägga sig tidigt. Ingen N hemma heller, så får hela sängen för mig själv. I fredags somnade jag längs med kuddarna, d.v.s. tvärs över sängen vid huvudändan, fruktansvärt skönt sov jag, ända tills han kom in och väckte mig. Nä, efterlyst först, sedan OC. Ha det toppen världen :)

OC vs televisionsapparaten

Det har inte blivit något OC än. Det har bara blivit HP och felsms.com. Och lyssnande till ett gäng grabbar som skriker över ett tv-spel. Jag hajar inte riktigt grejen med inlevelsen.

Men jag har det ganska så bra ändå :D


Långfredag

Jag cyklade till gymmet innan. Längs vägen brukar det alltid vara fullt med folk, idag fanns där två och jag insåg att jag bor i en spökstad. Precis som att alla människor flygit till blåkulla. Att de bara åkt hem är ju troligare men jag förmodar att de är på blåkulla då det ju faktiskt är påsk nu.

Herr N har massa kompisar här som spelar NHL. Därför har jag stängt in mig i sovrummet, datorn i knät och Harry Potter på tv:n. Kotten hade massa OC-avsnitt som han var snäll och tog med sig. När jag tröttnar på datorn och HP så får det nog bli OC. Tänk vad jag älskade dem innan. Eller jag älskar nog OC fortfarande. Världens bästa serie, helt klart!

Imorgon kommer kotten hit och hämtar oss för att inhandla mat därefter blir det påskmiddag här.

Idag gjorde jag äggtoddy, det innebär verkligen att det är påsk.


Kvällsskratt

E: njae vi chillar nog på den fronten
lite fest kanske
du får joina if you want to så att säga:)

C: ja lite får du allt se till o parta..du e ju ung och bara påsk en gång om året
tackar tackar.. men då måste jag ju me festa och jag pratade med levern igår och han undrade om han behövde jobba i helgen..
såå han mutade mig med att ge mig massa påskgodis om jag lät bli spriten

Idag kan det minsann inte klagas på få blogginlägg fru bäckius. Och C, han bjuder på goa torsdagsskratt så att säga :)


Dagens

Jag tog en lista från Emma, det är sånt man får göra när man bara slappar framför tv:n..

DAGENS VILL HA: Sol och värme, vår, sommarjobb, träningsmotivation
DAGENS KLÄDSEL: Jeans, linne och tjocktröja. Nu är jeansen bytta mot mjukisar
DAGENS FRISYR: Utsläppt blont och för kort
DAGENS LÅT: Ingen särskild alls
DAGENS PLANER: Skolan, sov, vakna, tv 
DAGENS SAKNAD: Vänner och familj. Same as always
DAGENS DUMMASTE: Att bli träffad av typ paintballmojs på lillfingrets ytterspets
DAGENS MISSLYCKANDE: Att sova 2½ timme mitt på dagen. Dock välbehövligt, jag mår bättre nu :)
DAGENS DROG: Jag tar inga droger. Möjligtvis mitt vattenglas
DAGENS KÖP: Har inte köpt någonting
DAGENS GODIS: Kors i taket, ingenting!
DAGENS HUMÖR: Hmm, jag bara är idag
DAGENS CITAT: Jennie: -att jag skulle va med dig Johan, jag blev så kletig
DAGENS ROLIGASTE: Jennies kommentar. Lät så mycket roligare när hon sa det.

Skärtorsdag

Skärtorsdag är dagen då påskkärringarna flyger till blåkulla om jag inte minns fel.
Jag flyger åtminstone ingen stans.
2½ timme har istället ägnas åt sömn, nästan en halvtimme att försöka äta, jag mår illa! Och så har jag tittat på x antal program av glamourama.

Hade en sjukt vettig lektion imorse, riktigt intressant. När kl var 12 och den avslutades tog jag och resten av människorna påsklov. Påsklov är härligt. Jag har en helg framför mig med bara massa slappande. Hoppas inte mitt illamående beror på vinterkräksjukan som går i klassen men det tror jag inte. Nicke är på hockey och kommer inte hem förrän inatt vilket innebär att jag har en myskväll helt för mig själv, faktiskt ganska skönt.

Griseknoen har fått jobb - congrats darling. Och Bella är på Magaluf, jag är inte alls avis. Själv väntar jag på skatteåterbäring, för den ska då med 100 % säkerhet användas till en utomlandsresa någon gång i framtiden :)

RSS 2.0