Årets första uteservering

Imorse var det regn i luften, grått och tråkigt. Vid 3-tiden var det sol. Nur är det något mellanting och RixFm förärar dagen med dess nävaro. Det är den 27 maj. Det är vår i luften.
Igår klarade jag orienteringen, något jag ALDRIG i hela mitt liv hade trott. Idag tog vi ytterliggare ett tydligt steg mot det framtida yrket. Idag är dagen då uteserveringarna invigs. Åtminstone nästan, jag och Bella tog en fika ute men det räknas inte.
Ett glas vin på en uteservering. Bättre kan det inte bli. Mer sommar kan det inte bli. Jag njuter! Hade inte skadat om det var lite varmare men man kan då inte få allt här i livet. Jag är nöjd som det är.
Inte bara RixFM heller, även VM i brännboll spelas denna helgen. Något jag inte ens visste fanns.
Nu är mitt blommiga linne/klänning på tillsammans med jeans och en kavaj ska vi bege oss ner på stan.

Om en vecka har jag min sista tenta för detta året. Är det något som är sjukt så är det just det och jag undrar hur den kommer gå. Jag hoppas den går vägen, för då har jag klarat allt under hela första läsåret. Det hade varit skönt! En vecka, sedan kommer jag hem, underbara hem, underbara vänner! Ni är saknade!

Nej, stan + vin var det. Nu är det helg här för imorgon är det inga föreläsningar. Livet leker.

Det du vill ska hända imorgon
men som du inte vet kommer hända
se till så att det händer idagHeeem

9 dar. Som jag längtar!

När jag väl kom hem idag var det disk på schemat. Mycket disk. Oerhört mycket disk. När jag hade diskat den (vilket jag fortfarande inte har, men en del av den iaf) så skulle N plötsligt dra. Så då åt vi glass, sen efter det har jag inte diskat mer.
Så diskberget är fortfarande där diskberget en gång var. Får väl ta det imorgon istället.

När jag kommer hem ska jag umgås med min familj. Men mina nära och kära. Mina vänner. Mitt gamla lag. Mina gamla lagmedlemmar som bytt lag. Mina kusinbarn. Mitt gamla hem. Mina gamla nöjen. Mina gamla klasskompisar. Här var det mycket gammalt och jag finner mig i det.

Idag ringde farmor fel. Först en gång. Sedan en gång till. Och en gång till. Och ytterligare en gång. Den första gången blev det ett samtal. Sista gången blev det "Ååh, tusan också" i frustrerad ton från henne. Antar att det inte är roligt att se så dåligt att man bara ringer fel. Men jag tycker om att få prata med henne.

Nu blir det tv i sängen för att sedan sooova.

Weekend in the middle of spring

Omedveten har jag en tid varit inne i en period där jag vill checka ut. Vill trycka på paus och helst gå upp i rök för ett tag eller två. Jag har inte direkt tagit tag i någonting och det var först i torsdags som jag insåg det och insåg varför.
Livet innehar inte un utchekningsfunktion och det finns inte mycket att göra åt saken, livet går inte att fly ifrån. Dessutom har jag det så otroligt bra så jag egentligen inte vill fly. Men en paus, det hade inte skadat.
Lite av en paus blev det denna helgen, att ha en person här som känt mig lika länge som mig själv (i princip) och dessutom en N som, liksom alltid, funnits här med många kramar. Det har varit precis vad jag behövde. Det har varit underbart.

Att dessutom få finbesök på fredagen, och superfina rosor och två burkar med goda teer gjorde inte saken sämre. Jag är tillbaks på banan igen, det är skönt. I två veckor till ska jag hålla ut, sedan ska jag hem och ramla in i famnen på nära och kära för ett tag.

Helgen har kryddats med strosande på stan, sena kvällar på balkongen, rosé, strand, te & snack, långa frukostar och mys.

           
 

Svammelsvammel

Kamomillte och mackor mitt i natten hör inte till vanligheterna i detta hushåll.
Inatt är ingen vanlig natt heller. Inatt är natten då vi ska sätta oss på ett tåg mitt i natten för att åka skidor fram till söndag. Söndag är dagen då jag sätter mig på ett tåg mitt på dagen.

Kristi himmelfärds helg (hur i helskotta stavas det?) ger långledigt vilket är både underbart och välbehövligt. Mest välbehövligt hade sömn varit men desto roligare blir det med skidor :D

Nu ska jag nog kolla på nåt O.C-avsnitt till innan det bär av till tåget. Skulle vart 10 men en har fått banga p.g.a magsjuka, lika bra det så han inte smittar ner oss andra så nu är vi bara 9 i en 8-bäddsstuga.

Och ja, jag svamlar inte alls här.

Fantastiskt bra

Nu har jag diskat undan disken. 8 glas och 6 tallrikar sedan N diskade igår kväll, heelt otroligt. Det måste nästan bo några mer här:P
Jag insåg just en helt amaaazing sak som någon amerikan hade sagt. Snön är borta från vår baksida. Våran gröna kulle är fin. Ligger lite snö kvar av de 6 m höga snöhögarna som låg runt den men det är inte ens mkt i de högarna.
Detta ska definitivt firas med en kaffe på balkongen i solskenet. Jag är väderberoende, knäppt hur mkt vädret påverkar ändå.

Åhej Åhå

Herregud vilket underbart väder det är här. Solen skiner och det är 9.8 grader i skuggan. Inte illa det.
Jag har ögon nere vid knäskålarna och en del att göra här innan det blir räkor, vin, hårfärgning och kladdkaka ikväll. Har tränat alldeles för lite denna veckan men finns ingen ork så äter man lite extra istället ;)
Tänkte städa och dona lite, sedan ta en powernap om jag hinner. Ska ha en så underbart härlig helg.
Min kära vän Anna kommer om inte alltför lång tid och våran tjejeftermiddag inleds.
Därefter kommer N från jobbet och slutligen kommer nog Adam hit. Trevligt och jag längtar efter att bara mysa. Därför kanske en powernap skulle vara bra så att jag håller mig vaken.

Idag har jag lärt mig om bränder, väldigt intressant. Jaja, dunka musik och städning blir det nu.

Weather

Det har varit omväxlande väder idag, minst sagt. Nu är det solsken och jag ska cykla och möta N. Längtar till imon, äntligen fredag, mysa hemma med räkor och vin i goda vänners lag. Eller åtminstone en god vän + Nicke, ev. mr H också. Kryptiska meddelanden här. På lördag ska jag nog agera flytthjälp och på kvällen blir det kanske lite dansuppvisning + grill. Lovely! Ibland lever man för helgerna, även om jag verkligen försöker attt inte göra det.

Om 4 v ska jag hem. Såhär blev det innan jullovet ockås, jag bara räknade ner. För mig är det nog bäst att inte boka hemresa så långt i förväg, jag längtar alldeles för mycket när den väl är bokad. Gör nästan ont i hjärtat nu, så mycket vill jag hem. Men ändå har jag det bra här uppe. Så ni där hemma behöver inte vara oroliga för mig :)

Cykla var det ja, lite motion måste man ju skaffa sig.
Snart kommer min söta barndomsvän hit, ännu närmre än min hemresa.
Och nästa vecka ska jag åka skidor :D

Life is wonderful

BrrrrZZZzzzzGaaaah

Brrr, jag fryyyyyser!
ZZZzzzz, jag är trött!
Gaaaah, vi har otroligt mycket i skolan!

Trots detta så lunkar dagarna på. Mer än väl. Helgen var lite väl intensiv, lite väl mycket som hände och det vart ingen riktig uppvilning för mig. Därför får det bli en ruggigt lugn helg i helgen istället.
Hann med att tatuera mig, festa och festa igen (fast nykter fest), städa, tvätta och en massa massa mer.
Ingen sovmorgon dock.
Nu ska jag lägga mig så att jag åtminstone får tillräckligt mycket sömn inatt. Somnar jag inom en halvtimme får jag 8 timmars sömn, perfekt!

Idag är det exakt en månad tills jag åker hem. Längtar så otroligt mycket. 18 veckor sedan jag var hemma. 18 veckor sedan jag träffade mina vänner. De är mer än saknade. Samtidigt så trivs jag väldigt bra här, jag har nya sociala, underbara människor att umgås med. Det är två helt olika liv. Här är det som att leva i en bubbla. Hemma är det som att förflytta sig något/några år bakåt i tiden. Inte mycket omväxling och utveckling vilket det ständigt är här.
Det må hända att de säger någonting om mitt djupa filosofierande nu på nyheterna under tiden jag jobbar på att somna.

RSS 2.0